*הפוסט הזה מתחיל בפמיניזם ומגיע למקום אחר לגמרי*

איזה מזל יש לי 🙂

חשבתי הבוקר מה היה קורה אילו נולדתי לפני 75 שנה, בתקופה זה נשים היו בעיקר בבית. אני, אישה שהיא מצד אחד דעתנית, דברנית, שמחפשת אתגרים, ומצד שני רגשנית, שמפחדת מעימותים ולא מצליחה להתמקח או לעמוד על שלה.

אני חושבת שאם הייתי נולדת אז, לא הייתי מצליחה להשתלב בקבוצה של הנשים שנאבקו על חיים יותר משמעותיים עם יותר בחירה וחופש. אני חושבת שהייתי כמו אלפי נשים אחרות, נשארת בבית ומתוסכלת.

אז כמו שאמרתי- איזה מזל. כי למרות שיש הרבה עוד מה לעשות ולתקן בתחום של זכויות נשים ושוויון, אנחנו במצב מדהים לעומת העולם אליו נולדה סבתא רבא שלי. אני יכולה לעבוד בעבודה שמעניינת ומאתגרת אותי, וגם להיות בעלת משפחה. אני לא נשפטת על בסיס כישורי הבישול והתפירה שלי בלבד, והעובדה שיכולות אלה הן ממוצעות מינוס לא מורידה מהערך שלי. הדעות שלי בנושאים של פוליטיקה, יהדות וחיות אחרות נשמעות בדיוק כמו דעותיהם של הגברים סביבי.

המחשבה הזו עלתה בראשי הבוקר, אחרי שראיתי את הטריילר הזה, לסרט שיוצא לקראת סוף פברואר בארה"ב. הסרט עוסק בנשים ששינו את פניה של אמריקה ב50 השנים האחרונות. כשראיתי את ההתחלה שלו חשבתי לעצמי שאין סיכוי שהייתי שורדת בתקופה הזו. ותהיתי- האם הנשים האלה, האם סבתא שלי ואמא שלה, דמיינו מציאות אחרת?

לקראת הסוף, מישהי אומרת The womens movement is the biggest social movement in the history of the planet Earth. Because it affected everybody.

ואז ניסיתי לחשוב- מה המהפכה הבאה? איזו תנועה תצליח לסחוף את העולם ולשנות את פניו לבלתי היכר? לאיזה מציאות שלא יכולתי לדמיין יולדו הנינים שלי? האם הבדלי לאום יהפכו לפחות משמעותיים, כמו שקרה עם הבדלי מין וגזע? האם המעמד של "מדינות עולם שלישי" יעלם, והחצי הדרומי של כדור הארץ לא יחיה באופן יותר דומה לצפוני? או אולי (ובסוד אני אומר שזה מה שקרוב ללבי במיוחד) המהפכה תהיה דווקא של החריגים. אולי נצליח לשלב באופן מלא ואמיתי של האנשים שמסתובבים בנינו עם מוגבלות פיזית, שכלית ונפשית. אולי הדילמה הבאה שתימחק, אחרי "משפחה או קריירה", תהיה "הפלה לעובר עם תסמונת דאון" ו"ייעוץ גנטי כדי למנוע אוטיזם". אולי, איכשהו, יתרחש שוב השילוב המנצח של התקדמות חברתית, רפואית וטכנולוגית ויביא אותנו לפסגה חדשה- כמו שההכרה החברתית בזכויות נשים הצטרפה לגלולה למניעת היריון ולמכונת הכביסה- שתהפוך אותנו לחברה שלמה באמת.

כדאי לחשוב על זה. לא רק כתרגיל מעניין לדמיון שלנו, אלא כי עצם המחשבה עלולה לקדם את המהפכה הזו ולזרז את השלמתה בכמה שנים. עצם הדיון יכול לנתב כספים ומאמצים למחקר ופיתוח הנדרש. ואולי אז, בעוד 75 שנה, לא נהיה בהלם מהסדר החברתי החדש שעזרנו ליצור.